Jasperse Praktijkencentrum

Jasperse Praktijkencentrum


Fysiotherapie

Home
Praktijkencentrum
Therapiemogelijkheden


Het team
Meettechnieken
Contact & Route
Tarieven
Gratis kennismaken
Gezonde Weetjes
Nieuws
Column
Kom schatgraven


Links
Sitemap
ZoekenZoeken

@JackJasperse:
Tip van de dag

#dagtip: je bent wat je eet, zorg dat wat je eet zoveel mogelijk lijkt op het originele product.... http://t.co/dUWHnuigtd

08-06-2013 - reply - retweet
volg ons op twitter
dagtip archief

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Jasperse Praktijkencentrum door het onderstaande formulier in te vullen.

Aanhef:Dhr.Mevr.
Voornaam:
Tussenv.:
Achternaam:
E-mail:
verzendenPraktijkencentrum Jasperse

Een samenwerkingsverband

Binnen Jasperse Praktijkencentrum zijn meerdere disciplines ondergebracht die met elkaar samenwerken voor een beter resultaat in een korter tijdsbestek. Hoe dit in zijn werk kan gaan, leest u in het volgende voorbeeld.

Stel u komt met rugklachten bij een chiropractor. Deze zal m.b.v. het manipuleren van botten, pezen, banden en gewrichten, het zenuwstelsel proberen te beinvloeden om zo de aansturing vanuit de hersenen naar organen en spieren te herstellen.

Het kan echter zijn dat uw klachten chronisch zijn en bij elke stap buiten de deur, uw lichaam zich weer herinnert aan de oude/foute stand, waardoor u snel terugvalt. De podoloog kan in zo'n geval in overleg met de chiropractor een zooltje aanmeten. Dit zooltje beinvloedt de zenuwen in uw voet, welke signalen over de juiste/nieuwe houding doorgeven aan de hersenen. Deze kunnen op hun beurt weer feedback geven naar de spieren om de nieuwe houding aan te nemen.

Maar ook kan een slecht aangemeten/geslepen bril de oorzaak zijn van uw rugklachten. Indien de chiropractor dit vermoedt en/of test, zal hij de optoloog raadplegen en met u samen op zoek gaan naar een betere afstelling van uw bril.

Omdat zenuwen uit meerdere gebieden samenkomen in dezelfde ruggenwervel, kan het voorkomen dat het niet uw rug zelf is die het probleem is, maar dat bijvoorbeeld de dikke darm die allergisch reageert op uw voeding. De zenuw van de dikke darm zal geagiteerde berichten naar de hersenen sturen via het ruggenmerg, waarop omliggende zenuwen mee kunnen gaan doen (what wires together, fires together). Dit wordt ook wel 'referred pain' genoemd. Als de problematiek dus een biochemisch of emotioneel tintje heeft (b.v. aanhoudende stress door het uitblijven van steun van dierbaren), zal de chiropractor de kinesioloog raadplegen.

W

Expertises

Er zijn nog geen expertises ingevuld voor Jasperse Praktijkencentrum

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De chiropractor-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Jasperse Praktijkencentrum
Papegaaienburg 50
4386DA Vlissingen

+31 (0)118 471823

Deel deze pagina

Jasperse+Praktijkencentrum img